Toiduallergikutel polegi sageli tegelikult allergiat

Marina Lohk
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustreeriva tähendusega
Pilt on illustreeriva tähendusega Foto: Sille Annuk

New Yorgi allergiainstituudi andmetel võib 20 protsenti ameeriklastest küll väita, et neil on toiduallergia, ent reaalsus on sageli hoopis teine.

Mount Sinai haigla ametnikud hindavad, et keskmiselt esineb kergekujulist toiduallergiat enam kui neljal protsendil, ent paljudel, kes arvavad, et neil on allergia mõne toidu suhtes, ei esine allergiat tegelikult ühegi toidu vastu, vahendab Õhtuleht Online Washington Posti.

Enamikul juhtudel arvatakse, et ühe või teise toiduaine suhtes on allergia, ent tekkinud reaktsioon või sümptom võib viidata hoopis mõnele muule terviseprobleemile.

Siiski on toiduallergia tihtipeale ületähtsustatud, kuna organism reageerib toidule erinevatel aegadel erinevalt – kui teatud perioodil ei kannata näiteks jogurtit süüa, võib see mõne aja pärast üle minna.

Ajalehe päringule vastanud arstid pidid aga nentima, et eluohtlike allergiate tekkimine on tõusuteel, kuid keegi ei oska selget põhjust välja tuua. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles