VIDEO ⟩ Peterburi politseinik ronis redeliga aknast sisse, et nutvat last lohutada

Dagmar Lamp
, Postimehe teemaveebide juhataja
Copy
Foto: Kuvatõmmis

9. juuni pärastlõunal helistasid Peterburi Budapesti tänava elanikud politseisse ja teatasid murelikult, et ühe kortermaja kolmanda korruse aknal seisab nuttev laps.

Patrullpolitseinikud Oleg Puževski ja Aleksandr Kot kiirustasid sündmuskohale.

«Kohale jõudnud politseinikud avastasid, et viie-aastane poiss oli üksinda korterisse luku taha pandud ja oli väga hirmul,» ütles politsei pressiteenistus.

Kohale oli kutsutud ka päästeteenistus ja vanemseersant Oleg Puževski otsustas seejärel mööda tuletõrjujate üles seatud redelit kolmandale korrusele ronida, et laps maha rahustada, kirjutab Komsomolskaja Pravda.

Peagi selgus, et poiss on immigrantidest vanemate laps ja kuna perekond on pärit Kesk-Aasiast, siis ei rääkinud ta praktiliselt üldse vene keelt. Sellest hoolimata õnnestus politseinikul põngerjas maha rahustada.

Korterist leiti tühjaks saanud akuga mobiiltelefon. Ametnikud panid selle laadima ning nii õnnestus neil helistada emale, kes koju kiirustas.

Lapsevanemaga peeti maha tõsine vestlus, samuti teavitati olukorrast lastekaitseametnikke, et nad lapse elamistingimused üle vaataksid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles