PIDU ÜLE EESTI! ⟩ Tallinnast otsi head sööki, Tartust kultuuri

Dagmar Lamp
, Postimehe teemaveebide juhataja
Copy

11. juunil algab Tallinnas restoranide nädal, Tartu meelitab tänava- ja rahvakultuuriga. Lisaks saab käia laatadel ja teha sporti. Jätkuvalt ära unusta üritustel osaledes hoolimast enese ja teiste tervisest, soovitab Visit Estonia. 

Loe lähemalt turvalise turismi kohta Eestis.

Tallinna restoranide nädalal pakub esmaklassilisi maitseid kahes hinnakategoorias ligi 40 restorani, saab avastada uut ja nautida lemmikuid. 17. juunini kestval aktsioonil on veel vabu kohti ja kindlasti on pidulik lõuna- või õhtusöök üks kena punkt näiteks kooliaasta lõpetamiseks.

Sõirapäev
Sõirapäev Foto: Ülle Pärnoja

Üks väga eksklusiivne toiduüritus toimub nädalavahetusel ka Lõuna-Eestis. Kes on kunagi unistanud reisist Cognaci piirkonda, et näha, kuidas tehakse ehtsat konjakit; või Champagne'i maakonda, et pääseda lähemale šampanja võlukunstile, siis teadku, et seesama võimalus on nüüd meie oma koduses Lõuna-Eestis! Sõiral on geograafilise tähise tunnustus täpselt nagu neil kuulsatel peentel jookidel ja Setomaal toimub sõirapäev, õpitakse sõira valmistama, maitstakse seda ning valitakse parim sõir. Peale selle toimub rikkalik kultuuri- ja huviprogramm, alates pillimängust ja leelost ning lõpetades parkuuri õpitoaga.

Tartu Aparaaditehas
Tartu Aparaaditehas Foto: Visit Estonia

Tartus saab samuti erilist sööki, ent hoopis väiksemal alal, nimelt on hoos Aparaaditehase tänavatoidu ja tänavamuusika nädal. Maitsta saab ka nn päästetud toidust tehtud roogi. Hoovilaval kõlab muusika, toimuvad ka kunstituur ja -töötuba ning tantsulahing.

Rahvariietetuulutamispäev
Rahvariietetuulutamispäev Foto: Visit Tartu

Lisaks tuulutatakse Tartus rahvarõivaid – kogu perele väga sobilikul kultuuriüritusel räägivad rahvarõivaste asjatundjad, tehakse näputööd, mängitakse ja tantsitakse. Need, kes hoiavad kätt kaasaegse moe pulsil, on oodatud mitmekesise programmiga sündmusele Estonian Fashion Festival. Peale moe saab näha performance'it ja tantsu, programmis on ka disainerite õpe, moekino ja tänavaturg. See on koht, kus saada teadmisi Eesti uuest disainist nii loojatel kui ka disaini tarbijatel. Noori kunstihuvilisi kutsub Tartus ka tänavakunstifestival Stencibility, kus saab vaadata, õppida ja muidugi kaasa lüüa.

Loodusfestival
Loodusfestival Foto: Visit Estonia / Silvia Luik

Terve nädalavahetuse kestab veel nii Harju, Tartu kui ka Jõgeva maakonnas loodusfestival, mis annab teadmisi loodusest seminaride, mängude ja retkede vormis. Ükskõik, kas laevasõit Jõmmu või Turmaga, loeng «Kas kalad saaks teha oma laulupeo?», linnujämm, ökoärevuse vestlusring või õpituba «Lillekiik» – kõik annavad kuhjaga uut mõtteainet.

Laadahuvilisi ootab Võrtsjärve kala- ja käsitöölaat, kus oskusi näitavad kalakokad, saab minna järvele lõbusõidule ning esineb Nedsaja Küla Bänd. Kõivualutse laadapäev toimub Ihamaru külas Eesti kõige ilusamaks maanteeks peetava Postitee äärsel neljarealisel kasealleel. Rakveres on linnapäevad, mis pakuvad samuti mitmekesist programmi, muu hulgas saab ringi peale teha kodukohvikutele ning kuulata Liis Lemsalu, Jarek Kasari ja tšellokvarteti C-JAM musitseerimist.

Kõik paadunud spordifännid on oodatud Alutaguse rattamaratonile, kus lisaks põhisõidule toimuvad lastesõidud, noorte- ja matkasõit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles