Bob sobib ka lokkidega

Linda Pärn
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaunite lokkidega Charlize Theron.
Kaunite lokkidega Charlize Theron. Foto: SCANPIX

Bob-soeng on trend, mis ei kavatsegi moest lahkuda. See kaunis ja naiselik soengustiil on saanud klassikaks. Kas see sobib ka lokkidega? Aga muidugi!

Kui sul on lokkis või lainelised juuksed, siis tasub enne lõikusele tormamist uurida erinevaid pilte bob-sonegutest ning leida hea stilist, vahendas naturallycurly.com. Muutus võib olla väga suur, kui sul on tükk aega olnud vaid pikad juuksed.

Võid avastada, et juuksed reageerivad lühikesele soengule teistmoodi. Lokid võivad muutuda selgemaks ning lained juustes võivad muutuda tihedamaks ja läikivamaks. Kõige parem on see, et bob on moes aastaringselt.

Kui oled leidnud endale meeldiva lõikuse, siis võta pilt endaga juuksuri juurde kaasa. Kogenud juuksur näeb, milline on sinu juuste tekstuur. Esialgu on tugevate lokkide puhul parem lõigata juuksed pikemalt järku, sest esimestel päevadel pärast lõikust võivad lokid olla väga raskesti hooldatavad.

Kergemate lainete puhul võid kaaluda isegi tukka. Siiski tasub taas stilistiga soeng enne läbi arutada, sest võib juhtuda, et stiil, mille oled leidnud, et sobi sinu isepäistele juustele.

Hooldamine

Kui oled soengu juba lõiganud, siis külasta juuksurit taas iga kuue kuni kaheksa nädala takka, et säilitada sobiv pikkus. Kui soovid juukseid kasvatada, siis tasub juuksuriga arutada, kas soengu kuju peab muutma.

Täiusliku lokkis bob-soengu heaks:

1. kasuta head lokkidele mõeldud juustessejäetavat palsamit;

2. juuksehooldusvahendeid lisa niisketesse juustesse kihiti, sektsiooni haaval ning kui juuksed hakkavad sättimise ajal kuivama, niisuta neid pritsiga;

3. su näpud on parimad tööriistad, mille abil saad lokkidele lisata oma lemmikut juuksehooldusvahendit ning sättida juukseid nii, kuidas sulle meeldib. Kui soeng on valmis, ei ole vaja lokke enam puudutada. Lase neil õhu käes kuivada.

Hästi lõigatud ja sätitud bobi on järgmisel päeval lihtne taastada, kui niisutad kergelt veepritsiga lokke ning sätid taas näppudega lokke. Niiskus sütitab taas juustesse jäetud hooldusvahendi.

Lokkis bob-soengut saab kaunistada särava klambri või juuksepaelaga. Ära ehmu, kui lühike soeng on sulle midagi uut, uus stiil võtab pisut harjumist.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles