Edu paneb naised suitsetama

Linda Pärn
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Riikides, kus meeste staatus on naistest kahtlemata kõrgem (Indoneesia, Pakistan, Hiina, Saudi Araabia, uganda), võib mehe käes näha sigaretti 5 korda rohkem kui naisterahva käes. Arenenud riikides (Austraalia, USA, Kanada, Rootsi, Norra) suitsetavad naised pea sama palju, kui mehed.

Arenenud riikides on miljonid naised ohus, kui nende kodumaade poliitika ja majandus jätkab tõusuteed, vahendas geniusbeauty.com. Mida enam võrdväärsed on naised meestega, seda suurema tõenäosusega hakkavad nad suitsetama ning neil on seetõttu suurenenud risk haigestuda ja varem surra. Sellisele järeldusele jõudis Maailma Terviseorganisatsioon (WHO), kes analüüsis 74 riigi statistikat.

Organisatsiooni esindaja Douglas Bettcher selgitas, et arenenud riikide juhid peaksid reageerima kiirelt ning otsustavalt, et vähendada suitsetamist naiste seas. Vähemarenenud riikides on Bettcheri väitel küll praegu olukord parem, ent see võib muutuda väga kiiresti.

Maailma Terviseorganisatsioon soovitab keelustada tubakareklaamid, mis on suunatud vaid naistele. Igal aastal sureb maailmas viis miljonit inimest tubaka suitsetamise tõttu. 2030. aastaks võib see arv tõusta juba kaheksale miljonile, kui midagi ette ei võeta.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles