Sotsiaalmeedia tekitab ohtlikku sõltuvust

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Värskeimate andmete valguses peaks ilmselt nii Facebooki kui Twitteri tähistama sõltuvuseriski märgistusega, et neid siis vaid litsentseeritud olustikus tarbida, koos politsei potentsiaalse järelevalvega, vahendab teadus.err.ee Kristjan Pordi mõtisklusi saatest Portaal.

Chicago Ülikoolis 200 vabatahtlikuga tehtud uuringust selgus, et inimestel on lihtsam kontrollida suitsetamist ja alkoholi tarbimist kui Twitteri, Facebooki või e-postkasti sissekannete lugemist.

Sellest uuringust selgus, et koos päeva kulgemisega hakkas osalejate tahtejõud otsa saama ning neil oli üha rohkem raskusi hetke kiustatustele vastu seista, seetõttu külastati õhtuti ka rohkem juba mainitud sotsiaalmeedia kanaleid.

Uuringu korraldajad spekuleerivad, et süüdi võib olla tunne, nagu kõikjalt kättesaadav Facebook ning muu sarnane meedia ei maksaks midagi, mistõttu sellest keeldumisele tehtav pingutus tundub ebaproportsionaalselt kulukana. Suitsetamisest või alkoholist on lihtsam keelduda, kuna kõik on teadlikud võimalikest traagilistest tagajärgedest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles