Pelgulinna sünnitusmajja soetati annetajate toel loote jälgimise süsteem

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Pelgulinna sünnitusmajja soetati heade annetajate abiga pea 40 000 eurot maksev loote tsentraalse jälgimise süsteem, mis võimaldab ämmaemandatel ja arstidel loote seisundit väga täpselt jälgida, teatas Pelgulinna sünnitusmaja.

«Loote tsentraalse jälgimise süsteem on vajalik abivahend mitte ainult probleemsete sünnituste, vaid kõikide sünnituste puhul,» ütles Pelgulinna sünnitusmaja peaarst dr Maike Parve. «Süsteemi abil saadav info võimaldab meil hinnata abi andmise vajadust ja operatiivselt reageerida, et vältida loote hapnikupuudusest tekkida võivaid tõsiseid tervisekahjustusi. Samuti võimaldab saadud info ära hoida ebavajalikud kirurgilised sekkumised sünnituse kulgu.»

Kogu vajalikku infot saavad arstid ja ämmaemandad jälgida distantsilt ega pea sünnitajat liigselt segama. «Süsteemi teeb eriliseks asjaolu, et saame loote südametegevusel ja sünnitajal hoida pidevalt silma peal ja samas ei sega me sünnitajat, sest vajalikku infot saame jälgida sünnitustoast väljaspool distantsilt, olgu see siis sünnitusosakonnas ämmaemandate tööpostil arvutist või kasvõi mitu korrust kõrgemal koosoleku ruumis,» ültes dr Parve.

Arstide jaoks tähendab uue süsteemi olemasolu seda, et nüüdsest saavad nad väga täpselt ja üheaegselt jälgida kõiki sünnitajaid, neid häirimata. Loote tsentraalse jälgimise süsteemi soetamine oli 2011. aastal sihtasutuse Pelgulinna Sünnitusmaja Toetusfond suurim projekt.

«Erakordne rõõm, et Eestis on nii palju hoolivaid inimesi ja ettevõtteid, kes on valmis head tegema. On kindlasti palju neid, kes tegid seda esmakordselt elus ja samas ka neid, kelle jaoks on heategevuses osalemine saanud traditsiooniks. Kindel on aga see, et nad kõik on omamoodi kaitseingliteks kõikidele tulevastele Pelgulinna sünnitusmajas sündivatele lastele,» kiitis fondi patroon Laine Randjärv toetajaid.

Pelgulinna sünnitusmaja on Eestis üks suuremaid sünnitusmaju, kus näeb ilmavalgust peaaegu iga neljas Eestimaal sündiv laps. Pelgulinna Sünnitusmaja Toetusfond, mis asutati 2000. aastal, annab heade toetajate abiga oma panuse selleks, et lisaks vanemate armastusele, asjatundlikele tohtritele ja hoolitsevatele ämmaemandatele oleks elu algusele toeks ka kaasaegne keskkond ja abivahendid moodsaimate aparaatide näol.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles