Mehed käituvad kaunite naiste juuresolekul paremini

Linda Pärn
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Uus uuring viitab, et kui meeste lähedal on atraktiivseid vastassooesindajaid, siis annavad mehed oma käitumisest parima.

Kahes eksperimendis osalesid 65 meest ja 65 naist, kelle keskmine vanus oli 21, vahendas Huff Post. Esimeses eksperimendis paluti osalistel mängida mängu, milles tuli tegeleda heategevusega.

Kuigi mehed ja naised ei näinud teisi mängijaid, nägid nad vaatlejat, kes oli siis kas atraktiivne mees või naine. Kui seksikas naine jälgis mehi, annetasid nad rohkem. Huvitav on see, et kena mehe juuresolek naisi ei kõigutanud, nad annetasid mõlemal juhul sama summa.

Teises eksperimendis lasti meestel teha avalikke annetusi. Kui neid vaatles kaunis naine, hakkasid mehed vaidlema selle üle, kes saaks annetada kõige rohkem. Kui neid aga jälgis mees, oli olukord täpselt vastupidine.

Wendy Iredale Sheffield Hallam ülikoolist selgitas, et mehed tahavad naiste silmis parematena näida, et neid endale võita. Teadlase sõnul võiks ühiskond selle teadmise najal õhutada isetut käitumist.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles