Tõsiasjad, mida kolleegid sulle ei ütle

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Arvad, et kuigi sa pole aasta kolleeg, armastavad su töökaaslased sind ikkagi? Suhtu oma arvamusse kriitiliselt, sest võib olla palju asju, mis neile tegelikult ei meeldi, kuid mida nad lihtsalt välja ei ütle, kirjutas womansday.com.

Eriti teravaid konflikte ja salajasi vihkamisi tekib avatud planeeringuga kontoris, kus kõik on ühes ruumis ning kuulevad-näevad igaühe tegemisi ja harjumusi. Kuigi suhtlemises võivad su kolleegid olla sõbralikud ja toredad, võib siiski olla nii mõningaid asju, mida nad sinu juures ei salli.

«Ma oleksin su vastu kena, kui sa täidaksid printeri paberivarud pärast oma meeletut printimist!»

Suured kontorid pole just meeldivaimad kohad printerite ja faxide jaoks – alati on paber otsas või mingi rike. Kolleegile, kes üritab kogu süsteemi muuta sujuvamaks ja paremini toimivaks, võivad lohakad ja hooletud kaastöötajad põhjustada palju peavalu. Kui printer pärast sinu tegutsemist enam ei tööta, siis ei tasu lihtsalt minema kõndida! Otsi abi või anna tehnikule probleemist teada!

«Mu õudus algab keskpäeval, kui alustad keedetud muna koorimist oma salati sisse.»

Pikki lõunaid jääb üha vähemaks ning toidu söömised töölaua taga üha sagenevad. Kui istud kolleegidele lähedal, siis väldi tugevalõhnaliste toitude söömist. Mine kööginurka või söö neid kodus, sest usu – tugev muna, küüslaugu või kotleti lõhn ei ole kõrvalistujale eriti meeldiv! Samuti on need lõhnad, mis jäävad kergesti riietele. Mõtle enne, kui sööma asud.

«Usu või mitte, aga meile ei meeldi kuulda, kuidas sa oma abikaasaga telefonis nääkled.»

Sellist liiki kõnesid kutsutakse põhjusega «isiklikeks» - mitte kõik töökaaslased ei soovi kuulda sinu isiklikke kõnesid! Vahet pole, kas te tülitsete või nunnutate, ebameeldiv on see ikkagi. Sageli on suurtes kontorites vaiksemaid nurki, kuhu erakõnede ajal saad kiiresti minna. Kui peadki teiste kuuldes tegema erakõnesid, siis las need olla lühikesed ja konkreetsed.

«On üllas, et sa pesed oma hambaid pärast lõunasööki, kuid rõve on näha hambapastat kraanikausis.»

Kui vähegi võimalik, siis jäta enese korrastamine koduseinte vahele. Töölaua taga küünte viilimine või lakkimine, ripsmete värvimine või muud enese eest hoolitsemise protseduurid on välistatud!

Ainukesed lubatud asjad on juuste näo eest ära lükkamine ja huulepulga peale kandmine, kuid kindlasti ei tohiks neid tegevusi teha teadlikult seksikalt. Ja kuigi hammaste eest hoolitsemine on eeskujulik, siis veendu, et puhastad enda järelt iga viimsegi jäägi.

Keegi ei taha näha, mis su läbipaistva särgi all on.

Lisaks läbipaistvale särgile on ka liiga madalad püksid riideesemed, mis sageli kaastöötajaid segavad. Ükskõik, kui vabameelne su kontor on, selliste riietega ei tohiks ikkagi tööle ilmuda. Rinnad, tagumik ja varbad peaksid alati kaetud olema, seda näeb ette tavapärane reeglistik. Kui suvisel ajal on mõned lahtised jalanõud siiski lubatud, siis plätudele on ikkagi range keeld. Samuti on oluline mõelda sellele, kas su riietus vastab ametinimetusele ja töökohustustele.

«Kontori taustamuusika valimine ei kuulu su tööülesannetesse!»

Sa koostad endale suurepärase muusikanimekirja, kuid seda ei pea kõik kuulama! Ehk ei meeldi mõnele töökaaslasele su energiline muusikavalik hommikuti või liiga rahulikud lood pärastlõunal? Isegi kui laual võib raadio vaikselt mängida, siis on viisakas lähematelt naabritelt nõusolekut küsida, sest mõni ei suuda end ümbritsevast melust välja lülitada.

Kui soovid siiski oma muusikat kuulata, siis kasuta kõrvaklappe. Pea aga meeles, et sealne muusika peaks olema nõnda vaikselt, et kuuled, kui keegi su poole pöördub. Kui kuulad muusikat kas raadiost või kõrvaklappidega, siis tea, et kõige kiiremini hakkavad kolleegidele närvidele käima kaasa vilistamised, ümisemised ja laulmised.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles