Massaažil on palju häid omadusi

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Hiljutine uurimus tõestas, et massaaž tõesti töötab lihaste lõdvestajana pärast rasket treeningut. Vaid kümme minutit masseerimist ja mõju on kohe tunda! Massaažil on lisaks lihaste lõdvestamisele veel häid omadusi, kirjutas huffingtonpost.com.

Ärevuse ja depressiooniga toime tulemine

Kuna massaaž on lõdvestav, siis ta vähendab ka ärevust ja depressiooni. Samuti vähendab see stressihormooni kortisooli taset, mille tulemuseks on tervenenud vaim ja sageli ka madalam vererõhk. Masseerimine võib anda energiat ka neurotransmitteritele serotoniini ja dopamiini, mis mõlemad on seotud depressiooniga.

Vähendab valu

Seljavalud on ühed sagedasemad lihasvalud, kuid massaaž võib aidata. Eelmisel aastal tehti uuring, mis näitas, et valudes inimene tunneb ja funktsioneerib paremini, kui ta saab massaaži.

Parandab und

Kui oled massaažilaual magama jäänud, siis ei pea sind veenma, et mudimine toob endaga kaasa hea une. Paljud uurimused on seda käsitlenud ning jõudnud järeldusele, et massaaž mõjutab deltalaineid ajus, mis on seotud sügava unega.

Tugevdab immuunsust

Paljud, kuigi sageli väikesed uurimused on seostanud massaaži immuunsüsteemi parandamisega. Ühes 2010. aasta uurimuses leiti, et masseerimine suurendas inimese haiguste vastu võitlevaid valgeid vereliblesid. Mudimine võib aidata inimest tervikuna hoida tervena.

Ohjeldab peavalu

Just nagu lihas-ja seljavalu, nii võid ka peavalust massaaži abil lahti saada. Regulaarne mudimine võib vähendada migreenihooge ning migreenidest põhjustatud valude tugevust.

Parandab jumet

Massaaž ergutab keha ning paneb vere kiiremini ringlema. Seega võib see olla tõhus ilunipp! Nägu võib masseerida ka kodus, et hoida nahka ilusamana ning panna veri kiiremini liikuma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles