Talvised säästunipid hoiavad raha kokku

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Talved on meil pimedada ja külmad ning soodustavad liigset elektri-ja soojusenergia tarbimist. Kuidas sel ajal aga hoida kokku ümbritsevat keskkonda ning ka raha, vahendas alkeemia.ee.

• Kui toas on jahe, siis elektripuhuri käima panemise asemel tõmmake jalga hoopis villased sokid ja pange kampsun selga. Lisakütet tasuks kasutama hakata alles siis, kui riietest jääb väheks. Soojapuhurit ei tasuks sisse jätta terveks päevaks, sest siis võivad elektriarved tulla tunduvalt suuremad.

• Kui öösiti on magada jahe, siis radiaatori juurde keeramise asemel valige õige tekk! Samuti ei tasu jaheduse kartuses tuba tuulutamata jätta, sest nii puhastate õhku ja ei jää kergesti haigeks.

Üks viis talvel raha kokku hoida on piisav liikumine! Tulge töölt näiteks jala koju või jalutage poodi autoga sõitmise asemel. Mida rohkem liigute ja värskes õhus viibite, seda vähem jääte haigeks ning peate arstidele ja ravimitele raha kulutama.

Taaskasutuskeskused on head kohad, kust muidu väga kalleid talverõivaid soodsalt osta. Tihti pole taaskasutuspoodides olevad riided väga kulunud ja mustad ning võite leida soodsa raha eest väärtuslikke esemeid!

Tehke talverõivad ise! Kuduge kampsuneid ja kindaid, salle ja mütse ning lisaks omapärasele välimusele on teil ka paksem rahakott.

Sporditarbeid aga laenutage. Suuski pole vaja osta, uiske pole vaja osta – neid kõiki saab laenutada! Kui sa kasutad neid mõned korrad aastas, siis tundub ostmine ju natuke kentsakas ja laenutus palju mõistlikum! Lisaks ei pea sa muretsema ruumikulu pärast kodus.

Liigu ühistranspordiga. Autod võtavad talviti rohkem kütust, samuti on libe ja õnnetused juhtuvad sagedamini. Ka ei pea sa autot lumest välja rookima ning parkimiskoha leidmisega pead vaevama.

Puhkepäevadel püüdke elada valguse rütmis. Kaua magamine tundub igati luksuslik, kuid üles ärgates võib valget aega olla järgi vähe. Ärgake parem koos päikesega ning kui soovite kaua magada, siis minge lihtsalt varem voodisse!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles