Heti Tulve: noored naised ei väärtusta piisavalt oma naiselikku tervist

Marina Lohk
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heti Tulve Rumours Lounge'i avamisel.
Heti Tulve Rumours Lounge'i avamisel. Foto: Tõnu Kruusimäe

Heti Tulve (30), kes lööb reklaamplakatitel poseerides kaasa emakakaelavähi ennetamise kampaanias, peab üheks oluliseks probleemiks, et naised ei julge oma haigustest rääkida; samuti ei väärtusta noored naised tema hinnangul oma tervist piisavalt, saab lugeda ajakirjast Naised.

«Vähk ja üleüldse igasugused tõsisemad haigused ei ole teema, mida naised ja ka mehed näiteks kuskil veiniklaasi taga arutaksid. Aga kui see teema sõprade seas jutuks tuleb, on pea igal inimesel rääkida, et ka minu õde, ema, tädi, ristiema… Tegelikult on see haigus levinud, aga inimesed lihtsalt ei julge sellest rääkida, sest ju ei tohiks, ei peaks. Siis kannadki seda nagu veskikivi endal kaelas,» rääkis Heti.

Noor naine on oma lähedaste puhul näinud, kuidas mõne haiguse sümptomeid eiratakse ja minnakse arsti juurde siis, kui asi on juba väga hull. Samuti on tema arvates kurb, et noored naised väärtustavad ja teadvustavad oma naiselikku tervist üpris vähe. 

«Kui noor oled, siis sa ei mõtle ju haigustele. Mina kümme aastat tagasi küll ei mõlenud emakakaelavähi ega pahaloomuliste kasvajate peale. Mõtlesin lihtsalt, et kuidas tore oleks,» rääkis ta oma teismeeast.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles