Suurimad pohmellimüüdid, mis tõele ei vasta

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Pohmellist ringlevad müüdid on sama erinevad ja värvikad kui joogid, mis pohmelli tekitavad. Portaal webmd.com tegi nimekirja kõige levinumatest müütidest.

Müüt 1: Pohmakas pole mingi suur probleem

Tegelikkus: Pohmell näitab, et keha on liigse alkoholiga mürgitatud. Suur joomine mõjutab kesknärvisüsteemi ning mõjub aju kemikaalidele, mistõttu tekib peavalu, uimasus ja iiveldus.

Müüt 2: Pohmell sugu ei tunnista

Tegelikkus: Naised peaksid olema eriti ettevaatlikud, kui pakutakse tasuta jooke, sest pohmakas tunneb sugu! Naistele mõjub alkohol laastavamalt, sest meeste kehades on rohkem vett, mis aitab alkoholi lahjendada. Kui mehed ja naised joovad sama koguse alkoholi, siis naise kehale on see kahjulikum.

Müüt 3: Kange alkohol enne õlut hoiab pohmelli eemal

Tegelikkus: Pole tegelikult vahet, kas võtad natuke viskit enne või pärast õlle joomist. Mis loeb, on alkoholi kogus, mitte selle manustamise järjekord! Joogi või klaasi suurus ei loe alkoholi mõjule midagi, oluline on kangus ja joogis sisalduvad ained.

Müüt 4: Enne magama minemist söö pastat

Tegelikkus: See ei pea kuidagi paika! Esiteks, uneajal söömine purjus olekus ei anna mingit head tulemust. Toit peab olema su kõhus enne joomist! Peaaegu iga söök takistab alkoholil kehasse imendumist ning rasv toimib kõige paremini. Nii et söö liha või pitsat enne oma esimest alkoholiklaasi ning hommikul pohmelli pole!

Müüt 5: Alkohol aitab sul hästi magada

Tegelikkus: Alkohol segab und. Kui alkohol võib aidata sul kiiremini magama jääda, siis unekvaliteeti ta alandab. Joobnuna magades ei veedeta palju aega vajalikus REM unes ning sageli ärgatakse mitmeid kordi öö jooksul üles. Kui oled kõvasti joonud, siis võib pohmell tekkida õhtu viimases osas, mistõttu võib sul magama minek olla raskendatud.

Müüt 6: Hommikune pealevõtt on ravi

Tegelikkus: Pärast pidu hommikul esimese asjana mõne alkohoolse joogi manustamine ei tee muud kui lükkab pohmelli edasi. Kui sa ei suuda hommikuid üle elada ilma uue joogi peale võtmata, siis peaksid arstiga konsulteerima – tegemist võib olla sõltuvusega.

Müüt 7: Kohv on ravi

Tegelikkus: Kohv võib viia isegi hullema dehüdratsiooni ja pohmellini. Pärast eelmise õhtu pidu ja alkoholi on parim, kui väldid kõike, mis sisaldab kofeiini. Joo lonkshaaval vett või spordijooki, et taastada keha vedelikuvajadus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles