6 asja, millest ülemus kuulda ei taha

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Palju on räägitud sellest, kuidas ülemuse heakskiitu teenida, kuid oluline on vältida ka seda, mille mainimine võib suurt kahju tuua. Nii mõnegi tööalane edu on just otsese ülemuse kätes.

Kaastöötajate palga üle arutamine

Küllap on kehv teada, et kolleeg saab paremat palka, isegi kui tead, et selleks on omad põhjused, kirjutas savvysugar.com. Ei ole oluline, kuidas sa teise palga kohta teada said või mis tundeid see sinus tekitab, kuid antud teemaga ülemuse jutule minna ei tohiks. See jätab sinust ebaprofessionaalse mulje ning asetab juhi ebamugavasse olukorda.

Väide, et antud ülesande täitmine on võimatu

Kui tunned, et töökoormus või projekt käivad sul üle jõu, siis pead kindlasti sellest ülemusele teada andma, kuid ettevaatlikult, et ei jääks mulje, nagu just sina ei saaks selle tööga hakkama.

Vihjamine, et sul on jalg ukse vahel

Muidugi võid ülemusele teada anda, et otsid uut töökohta, kuid nõnda kõnnid õhukesel jääl. Kui käid aktiivselt töövestlustel ning su lahkumine on paratamatu, siis lase käia, anna talle teada. Kuid kui oled alles otsustanud edasi liikuda, siis ole parem vakka. Tööotsingud võivad võtta tunduvalt kauem aega, kui oled arvanud. Kui oled kord juba teatanud, et lahkud, ei vaadata sind enam sama pilguga ning su vead tulevad kergemini esile.

Etteheited ettevõtte suunas, mida kõike peaks teisiti tegema

Kui ülemus ise küsib tagasisidet, siis anna taktitundeliselt ja konstruktiivselt teada, mida arvad. Samuti on õigustatud see, kui saad ülemusega kokku selleks, et oma muredest rääkida. Viisakusetu ja äkiline kriitika ilma lahendusteta näitab vaid sinu ebaprofessionaalsust ja pühendamatust.

Ultimaatumi esitamine

Sulle võib tunduda, et töölt lahkumisega ähvardamine on hea nipp, kuidas saada palga- või ametikõrgendust, kuid see plaan ei pruugi tuua oodatud tulemust. Võib juhtuda, et su soovi ei ole kuidagi võimalik täide viia ning seejärel oled sunnitud kas lahkuma või oma sõnu sööma.

Liigselt oma eraelust rääkimine

Kui räägid ülemusele natuke oma kodusest elust, on see ainult hea, sest nõnda sead tööl sisse mugavama õhkkonna ning ülemusel on kergem mõista su isiklikke kohustusi. Siiski ei maksa üle pingutada, sest ülemus ei taha teada, et olid öösel kaua üleval, sest vaidlesid oma kaasaga või et pohmell teeb sind täna ebaproduktiivseks. Liigne info jätab jällegi ebaprofessionaalse mulje ning ülemusele võib tunduda, et mõtled vaid vabandusi välja.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles