Miks su ülemus sind vihkab?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Mõnikord on raske aru saada, kas asi on sinus endas või ülemuses, kui ta sinusse väga halvasti suhtub. Forbes tõi välja kolm peamist põhjust, miks su ülemus sind ei salli.

1. Oled õhku täis

Said suurima kuriteoga hakkama siis, kui sind palgati. Müüsid end liiga kallilt maha ning nüüd ei suuda pakkuda seda, mida lubasid. Hea jutt tuleb küll kasuks, kuid kui lubasid, et suudad haidega ujuda, siis ära käitu pingelistes olukordades nagu uppuja.

Su ülemus ootab vaid võimalust, et sust lahti saada, kui sa ei suuda lubatut korda saata; oled oma oskusi valesti tõlgendanud ning sul ei ole ka piisavalt tahtejõudu, võimeid ja ajusid, et hakkama saada olukorraga, millesse end mässinud oled.

2. Sa ei ole algataja

Sa ei suuda mõista seda, et ülemus ei ole olemas vaid selleks, et su kätt hoida. Ta ei saa iga päev sulle täpselt öelda mida teha ja sinu eest otsuseid langetada, peaksid oma tööga iseseisvalt hakkama saama. Aga sa ei saa. Sa ei suudaks otsuseid langetada ka siis, kui sellest sõltuks su elu. Istud vaid oma laua taga ja ootad käsklusi ning sulle ei tule isegi pähe, et ise ülemuse käest lahendusi või ideid paluda.

Oled selle ettevõtte koorem – lisaraskus pakiruumis, mis takistab edasi liikumist. Sa ei mõista, et töötaja peab ühtlasi olema ka meeskonnaliige ning selleks, et olla meeskonnas, peab mängust osa võtma.

3. Oled palgasõdur

Oled väga hea, oled lausa geenius. Tood ettevõttele palju raha, kliente ja lahendusi. Kuid kõik käituvad, nagu sa oleks marutõbine hunt - sest sellisena sa käitudki. Ülemus peab üksi taluma koormat, mille sa tekitad, sest eraldad ennast teistest; sa ei suhtu töökaaslastesse kui inimestesse; ei jaga nendega oma teadmisi ning vead neid alt.

Kahju ainult, et sa ise sellest aru ei saa. Kui vaid mõistaksid, et elu ei keerle ainult sinu ümber, saaksid ehk selle ammuigatsetud ametikõrgenduse, vastutuse ja suurema palga, mida arvad, et oled ammugi välja teeninud. Paraku on see lagi, mille vastu pidevalt oma pea ära lööd, sinu enda tekitatud.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles