Kerttu Rakke: vaimupuudega inimesed on lihtsalt teistmoodi

Marina Lohk
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kerttu Rakke
Kerttu Rakke Foto: Kanal 2

Juba aasta aega vaimupuudega inimeste ajakirja toimetav Kerttu Rakke (41) ütles ajakirjale Naised, et vaimupuudega inimesed ei ole «suured lapsed» ega lollakad, vaid on lihtsalt teistmoodi.
 

«Minul pole kellegagi neist, kellega praegu töiselt suhtlen, isiklikult küll mingeid probleeme,» märkis Kerttu.

«Mina leian, et meie tänapäeva ühiskonnas on üldine eetikapuue palju hullem puue kui kõik teised kokku.»

Kerttu sattus ajakirja toimetama nii, et kõigepealt kutsuti ta üles astuma selle esimeses numbris rubriigis «Külaline» - see on rubriik, kus tuntud inimesed, kes tegelevad igapäevaelus hoopis muude asjadega, räägivad oma kokkupuudetest vaimupuudega inimestega ja jagavad mõtteid, kuidas võiks nende elu paremaks muuta.

Nüüd teab Kerttu toimetaja kogemuse põhjal öelda, et mitte kõik tuntud inimesed pole nõus sel teemal sõna võtma. «Võib tulla üllatusena, aga tegelikult on ka neid inimesi, kes suhtuvad puudesse äärmiselt radikaalselt. Stiilis, et on kohe nõus nad kõik maha tapma. Nemad on muidugi kaastööst meiega keeldunud.»

Kellelgi ei maksa siiski ette kujutada, et Kerttu Rakke on nüüd järsku hästi heaks hakanud ja suunab kogu oma energia heategevusse. «Unustage ära, ma olen ikka sama halb kui enne!» lisas ta kavalalt naerdes. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles