Juuste sirgendamisel võivad hooldusvahendid tugevat allergiat põhjustada

Linda Pärn
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Teadlased on avastanud, et juuste sirgendamine, mis on naiste seas väga levinud juuste hooldamise meetod, võib olla tervisele tõeliselt ohtlik.

Viimased uuringud on näidanud, et professionaalsed juuksehooldustooted, mis on mõeldud juuste sirgendamiseks, sisaldavad suurel hulgal formaldehüüdi, mis võib tekitada vähki, kirjutab geniusbeauty.com. Ainet on leitud mingil määral ka toodetest, milles ei tohiks formaldehüüdi olla, sest pakendil seda nimetatud ei ole.

Kemikaaliga kokkupuutumisel võib tavapäraste tagajärgede seas mainida allergilisi reaktsioone, pisaravoolu, ninaverejooksu ja nahaärritust.

Oht seisneb sellest, et formaldehüüd on vedel gaas, mis lahustub vees. Kui see puutub kokku kõrgete temperatuuridega (nagu juhtub juukseid föönitades ja sirgendades), siis aurustub see õhku ning hingatakse sisse.

Teadlased avastasid, et paljud salongides kasutatavad tooted sisaldavad nimetatud ainet ning salongiomanikel soovitati neid tooteid mitte kasutada. Ekspertide sõnul on väga oluline, et juuksurid ja stilistid oleksid teadlikud formaldehüüdi ohtudest ning oskaksid seda arvestada, kui kasutavad tooteid, mis nimetatud ainet sisaldavad.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles