Naised võivad treeningu ajal orgasmi saada

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Naised võivad treeningu ajal orgasmi saada
Naised võivad treeningu ajal orgasmi saada Foto: SCANPIX

USA Indiana ülikooli uuring kinnitas varasemat väidet, et naised võivad treeningu ajal orgasmi saada.

Teadlased uurisid rohkem kui 400 naist, kes endi sõnul tervisejooksu või mõnda muud treeningut tehes seksuaalset erutust tundsid ning orgasmi said, kirjutab väljaanne Sexual and Relationship Therapy.

«Uuring näitas, et naistele ei ole orgasm vaid seksiga seotud asi,» selgitas uurija Debby Herbenick.

Uuringus osales 124 naist, kes said treeningu ajal orgasmi ning 246 naist, kelle kinnitusel tekkis neil seksuaalne erutus, mis tekitas hea tunde.

Uuritud naiste vanus oli 18 – 63 eluaastat ning 63 protsenti nendest olid heteroseksuaalid.

Orgasmi kutsusid esile treeninguviisid, milles kasutati kõhulihaseid. Eriti tugeva orgasmi said näiteks need naised, kes tegid kõhulihaste harjutust, milles tuleb põlvest kõverdatud jalad rinna vastu suruda.

Orgasm võib tekkida ka näiteks jõusaali masinaid kasutades, joogat tehes, jalgrattaga sõites, joostes ja kiirkõndi tehes.

Uuringus osalenud naistest umbes 40 protsenti oli kogenud treenides orgasmi või seksuaalset heaolu üle kümne korra. Uurijate kinnitusel ei liitunud orgasmi kogemisega seksuaalfantaasiaid ega mingeid muid seksuaalelemente.

Umbes 20 protsenti naisi teatas, et nad ei saanud orgasmi ega seksuaalse erutuse tekkimist mõjutada ega ära hoida.

Uurijate sõnul ei ole veel täit selgust, miks treeningu ajal võib orgasmi saada ning kas see parandab seksist saadava orgasmi kvaliteeti. Neile küsimustele loodetakse vastus saada edaspidiste uuringutega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles