Maiken: lavalt lava taha minek oli alguses ränk

Linda Pärn
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maiken
Maiken Foto: Liis Treimann

Lauljatar Maiken oli sooloartistina oma karjääri tipul ligi poolteist aastat, kui äkiline probleem häälepaeltega lõpetas ta lavakarjääri. Nüüd töötab naine tuntud lauluõpetajana ja rääkis ajakirjale Naised, et suurtele lavadele ta enam ei igatsegi.

Tollal afropatsisoenguga Maiken (pärisnimega Kadri Koppel) sai tuntuks saates «Kaks takti ette». Ta selgitas, et kaotas oma hääle suure koormuse ja mitte kõige parema tehnika tõttu. «Algus oli ikka väga raske, sest seoses hääle kaotamisega kaotasin ma töö. Põdesin ikka mitu aastat tugevat depressiooni,» meenutas ta.

Eestis Maiken oma hääleprobleemile abi ei leidnud ja vaikimisest pääses ta siis, kui proovis Taanis Sadolini tehnikat. Vähe sellest, et naine sai ise abi, on ta oma teadmisi ka teistele edasi andnud ning aidanud teiste hulgas tuntud inimesi nagu Kirke Ert või Margus Tsahkna. «Kuna lõpetasin Complete Vocal Institute’is peale üheaastase lauljakursuse ka kolmeaastase pedagoogikakursuse, on see andnud mulle võimaluse ka Eestis inimesi aidata.»

Nüüdseks on naine õpetajatööga tegelenud juba üheksa aastat ning peaesinejana lavalt kõrvale jäämine on tema enda kindel valik ja soov. «Ma tõesti ei tea, mis mulle veel paremini võiks sobida kui see. Õpetajatöö on minu jaoks väga huvitav ja vaheldusrikas.»
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles