Veerand vanavanematest hoiab ravimeid lastele kättesaadavas kohas

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Ühendriikides viidi läbi küsitlus, mis näitas, et ligi veerand vanavanematest hoiustab oma retseptiravimeid lastele kergesti ligipääsetavas kohas, kuigi laste ravimitest tekitatud mürgistusi saaks korrektse hoiustamise puhul pea täielikult vältida. 

Michigani ülikooli uurimusest selgus, et 23 protsenti vanavanematest ja 5 protsenti lapsevanematest hoiavad retseptiravimeid kohas, mis on lastele või lapselastele kergesti ligipääsetav, vahendab teadus.err.ee.

Ühendiriikides on sagedasemateks retseptiravimite mürgituste põhjustajateks laste seas opiaate sisaldavad farmakonid, nagu morfiiniga valuvaigistid. Käsimüügiravimitest satuvad laste sugu kõige sagedamini paratsetamooli sisaldavad palaviku alandajad ja valuvaigistid.

Kuigi lapsevanemad sooviksid, et ravimid oleks pakendatud ühekordsete annustena, et laps ei saaks korraga palju kätte, ei ole see ravimifirmade sõnul lahenduseks, sest säärane pakendamine oleks väga kulukas ja lihtsam on ravimid kõrgele laste käeulatusest ära tõsta.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles