Tõsiasju isevalmistatud beebipüreedest, mida iga ema peaks teadma

Linda Pärn
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Sa ei pea olema peakokk, et oma lapsele ise süüa teha. Eriti, et kodused püreed on purgitoitudest märksa paremad.

Kontroll on sinu kätes

Kui teed lapsele süüa, siis saad ise määrata, kui palju sa sinna midagi paned. Seega saad olla kindel, et koostisosad on värsked ja tervislikud, kirjutab Fox News. Kodutoit üldiselt maitseb ka tunduvalt paremini kui poetoit ja see teeb kokkuvõttes kogu tahke toiduga harjutamise protsessi teile mõlemale meeldivamaks.

See on toitaineterikas

Poes müüdavaid püreesid kuumutatakse üldiselt väga kõrgetel temperatuuridel, et välistada bakterite ohtu. Vitamiine kuumutamisega ei vähene, kuid see võib muuta mineraalide sisaldust. Paljud püreed sisaldavad ka tärklist, lisaaineid ja säilitusaineid. Samuti ei kasutata nende valmistamisel enamasti mahedaid koostisosasid, mis tähendab, et laps puutub väga varakult kokku ohtlike pestitsiididega.

Valikuid on rohkem

Muidugi on olemas igasuguseid huvitavaid purgipüreesid, kuid siiski on ise valmistades koostisosade valik palju laiem. Kui sulle on oluline, et lapse toit oleks tervislik ja puhas, siis saad seda garanteerida vaid ise püreesid valmistades. Sa saad ka muuta toidu tekstuuri vastavalt lapse eelistustele ning alates 9. elukuust maitsestada toitu maitsetaimedega. Kui tutvustad lapsele varakult erinevaid maitseid, saab tast parem sööja, sest tal areneb paindlik maitsemeel.

See ei pea olema keeruline

Beebipüree valmistamine ei pea võtma palju aega. Kui teed seda korraga palju, võid osa jätta sügavkülma. Kui laps saab seitsmekuuseks, võid püreerida kõiki puuvilju peale õuna ja see ei ole ajakulukas.

Laps ei ole pirtsakas

Alustades tahke toidu tutvustamist isevalmistatud püreedega, vähendad ohtu, et lapsest saab pirtsakas sööja. Kui aga lapse kasvu areng aeglustub, siis võib ta endale mõneaegset pirtsutamist lubada. Näiteks võib aastane laps mõnda aega nõudlikum olla, isegi, kui oled alati kõik toidud ise teinud.

Sa ei pea muretsema aedviljade pärast

Kui laps harjub väiksena palju aedvilju sööma, siis ei teki tal ka suuremana tõenäoliselt vastumeelsust puu- ja juurviljade ees. Kui laps saab maitsta, näha ja nuusutada naturaalset, kodusvalmistatud beebitoitu, siis hindab ta ka hiljem puhtaid maitseid.

Toidukorrad on rõõmsad sündmused

Lapsevanemad on kõige olulisemad lapse toitumisharjumuste mõjutajad. Kui laps saab aastaseks, saab ta süüa enamikke tervislikest toitudest, mida valmistad ka ülejäänud perele ning sa ei pea tegema mitu erinevat toitu. Samal ajal söömine ei ole alati teostatav, aga seda saab teha kas või mõnel korral nädalas või lasta beebil süüa ainult mõned ampsud, et ta harjuks ühise söömisega. Tulevikus on nõnda tunduvalt lihtsam.

Poepüreed sobivad… mõnikord

Alati ei ole võimalik kodutoitu pakkuda ja hea on võtta mugav purgitoit, kui olete näiteks reisil. Loe kindlasti silte, sest kõiki toitusid ei tehta ühtmoodi ja võiksid valida mahetoidu, et hoiduda pestitsiididest.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles