Nõuandeid, mida poes enne riiete ostmist jälgida

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Poodlemine.
Poodlemine. Foto: SCANPIX

Kel ei leiduks kapis riideid, mida ta kunagi ei kanna? Isegi kui poes tundub, et rõivas istub seljas hästi, võib mõne aja pärast kodus ikkagi ilmneda, et midagi on valesti.

Kui valid poes uut hilpu, siis ära rutta kohe maksma. Investeeri riidesse, milles saad täiesti kindel olla, et see kestab kaua ja teenib sind hästi. Siin on kaheksa nõuannet portaalist womansday.com, millele peaksid enne ostu sooritamist tähelepanu pöörama.

1. Loe hooldusjuhiseid

Ole enda vastu aus. Kui rõivas vajab spetsiaalset hooldust – kas oled valmis sellega tegelema?

2. Tee kortsumise test

Kui soovid olla kindel, et riie ei lähe kohe kortsu, tee test. Kortsuta osa rõivast endale pihku ja hoia nii mõned sekundid. Kui riie peab testile vastu ja kortse ei teki, peab see ilmselt sirgena vastu ka pika tööpäeva. Kui aga riie on kortsus juba poes, ei ole head loota.

3. Proovi seda komplektina

Pelgalt pükse jalga proovides ei pruugi nii hästi aru saada, kas need teksad sobivad ka näiteks kontorisse või peole. Võta kabiini kaasa ka vajaliku kontsapikkusega kingad ja sobiv topp, et saaksid pükste pikkusest ning üldmuljest paremini aru.

4. Mõtle oma garderoob läbi

Paljud jäävad kindlaks teatud stiilile ja värvidele. Mõtle läbi, kas see ese sobib teiste rõivastega, mis sul kodus olemas on või vajab see veel midagi lisaks? Hea, kui uus rõivas sobib ülejäänud garderoobiga, et saaksid hilpe omavahel kombineerida.

5. Vaata ka tagumist poolt

Kondiväänamine riietuskabiinis tasub end ära. Võta endaga väike peegel kaasa, et näeksid ka seda, kuidas riie selja taga hoiab.

6. Valgustus

Kui kabiinis on liiga hämar või liiga ere valgus, siis astu välja, et näha enda ka teises valguses. Liiga ere valgus võib jätta luitunud mulje, kuid hämaras ei ole näiteks näha, kui riie on kergelt läbipaistev. Samuti võib probleeme tekitada see, kui peeglid moonutavad ning näitavad su figuuri valesti. Kaldes peegel võib teha sind pikemaks ning jääb mulje, et riie teeb saledamaks, kuigi tegelikult see päris hästi ei sobi.

7. Liigu ringi

Vaid peeglist vaatamisest ei piisa. Proovi ka istuda, end painutada ja kummardada. Nõnda testides võid avastada midagi üllatavat. Näiteks võib mõni nööp inetult kõhtu suruda või tuleb välja, et sa ei saa normaalselt käsi liigutada. Pükste ja seelikute puhul on eriti oluline istuda, sest sageli tuleb välja, et rõivas, mis seistes sobib väga hästi, on istudes ebamugav.

8. Märka detaile

Vaata üle lukud, nööbid ja hargnevad niidid. Hea on, kui rõivas on õmmeldud varuga, et saaksid seda vajadusel avaramaks teha.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles