Koos treenimine teeb suhtele head

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Võib tunduda, et kallimaga koos higistamine ei ole just kõige romantilisem idee, kuid tegelikult võib ühine treening suhet tugevdada ning turgutada ka seksuaalelu.

Psühholoog ja suhteekspert Jane Greer selgitas portaalis Youbeauty, et treeningul võib olla positiivne mõju paaridele nii füüsiliselt kui emotsionaalselt. Koostöövalmidus, sünkroonsus, jagatud kirg ja treeninguga vallanduvad endorfiinid mõjuvad mõlemale hästi.

Treening vähendab suhtega seotud pingeid, see soodustab omavahelist suhtlemist ning ühised eesmärgid suurendavad ühtekuuluvustunnet. Ühine treening turgutab ka seksuaalelu, sest pärast trenni on alati hea olla, energiat on rohkem ning ka enesekindlus tõuseb.

Arkansase ülikoolis tehtud uuring näitas, et trenn parandab seksuaalelu, sest tänu sellele tuntakse end atraktiivsemana ja energilisemana. Mõlemad tegurid tõstavad iha ja sooritusvõimet.

Teine uuring näitas, et naised on pärast trenni 20 minuti jooksul seksuaalselt vastuvõtlikumad. Ka mehed lõikavad treeningult seksuaalset lõivu. Nimelt on lühikest ja intensiivset trenni seostatud suurenenud testosteroonitasemega, mis stimuleerib seksuaaliha ja –käitumist.

Hea uudis on ka see, et eelmainitud tegurid ei mõjuta vaid noori paare. Harvardi ülikoolis teostatud uuring näitas, et paarid neljakümnendates ja kuuekümnendates, kes tegelesid regulaarselt ujumisega, nautisid ka paremat ja sagedasemat seksuaalelu.

Paarid, kes teevad koos trenni, hoiavad ühtlasi suurema tõenäosusega oma treeningplaanist kinni. Paremale tervisele ja kehakaalule lisaks, annab ühine trenn hea võimaluse pingeid maandada, sest trennist tulles olete saanud jõudu juurde. Lihtsam on probleemil sarvist haarata ja tüli lahendada.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles