Aasta ema tiitel ajas poja naerma

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Margi Amer koos poegade Madise, Priidu ja Siim Akseliga ning abikaasa Tarmoga.
Margi Amer koos poegade Madise, Priidu ja Siim Akseliga ning abikaasa Tarmoga. Foto: Raigo Pajula

Tänavuseks aasta emaks valitud Harjumaa kodutütarde vanem Margit Amer tunnistas, et tema nooremat poega ajas ema uus tiitel esmalt naerma, teda ennast aga võttis jalust nõrgaks.

«Kui see ei ole nali, siis on see väga imelik nali,» meenutas tänavuse aasta ema tiitli pälvinud Margit Amer oma esimest reaktsiooni, kui naisliidu juht Siiri Oviir talle nädala alguses helistas. «See on siiamaani nii uskumatu. Ma arvan, et see ei olegi veel kohale jõudnud.» Kuna siiani on mitmed aasta ema tiitli pälvinud olnud ka juba vanaemad, siis tunnistas Amer, et peab end selle tiitli jaoks pisut nooreks.

Kui naisel endal pidi uudist kuuldes ärevusest maapind jalge alt kaduma, siis tema nooremat poega ajas see hoopis naerma.

«See oli nii naljakas. Ma ei oleks kunagi arvanud, et tema selle saab. Ma lihtsalt ei uskunud, et keegi teine teab, et ta nii hea ema on,» selgitas 12-aastane Siim, miks ta uudist kuuldes naerma puhkes. Ta arvas, et ilmselt ema kolleegid kodutütarde seas siiski teadsid seda ja just sellepärast ta ka esitasid. Siim kinnitas, et kuigi koduseid reegleid kehtestavad nii ema kui isa, siis isa on ikkagi pisut karmim. «Ema lubab vahest harva trennist poppi teha, aga isa ei luba,» tõi ta näite.

Abikaasa Tarmo Amer aga iseloomustas oma naist kui tegusat inimest nii kodus kui ka ühiskonnas. «Tal on palju lapsi, kellel jagub rõõmu ja hoolt ja meil ei tehta vahet, kas on omad või võõrad. Tihti on võõrastega hoopis rohkem vaeva,» iseloomustas ta Loksa noortekeskuses töötavat ja Harjumaa kodutütreid juhtivat naist.

Mis aga puutub lastekasvatamisse, siis arvas mees, et pigem on tema leebem lapsevanem. «Ma võin olla auastmelt vanemveebel, aga kodus on tema kindral,» sõnas mees.

Estonia kontserdisaali emadepäeva aktusele ei tulnud Loksal elavad Amerid mitte esimest korda. Kuna nende pere kaks poega laulavad üle-eestilises poistekooris, siis viimased kümmekond aastat ongi emadepäeval esmalt tuldud Estoniasse poegi kuulama ja seejärel on sõidetud Arukülla ja Loksale vanaemasid vaatama. «Kuna nad sel aastal kooriga siin ei esinenud, siis arvasime, et tänavu me siia ei tule. Aga läks teisiti,» ütles Tarmo Amer.

Emadepäeva kontserdile oli tulnud ka Margit Ameri ema Anni Raudsepp, kes tunnistas, et tütre uus tiitel võttis sõnatuks ta esmalt sõnatuks. «Natukene naljakas tunne on ka, kui aus olla,» ütles naine naerdes. Oma tütart kui ema oskas Raudsepp vaid kiita. «Pojad kuulavad tal sõna ja lastega on tal usalduslik vahekord.»

Tänavune aasta ema Margit Amer töötab Loksa noortekeskuses ja on lisaks Harjumaa kodutütarde juht. Tema abikaasa Tarmo Amer aga juhib Harjumaa noorkotkaid. Kaitseliidus on pere tegev juba 1999. aastast ning ka nende kolm poega on sellega seotud. Vanem poeg Priit on tudeng, keskmine poeg Madis teenib aega kaitseväes ja noorim laps Siim Aksel on koolipoiss.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles