Värvidemöll varbaküüntel

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: AFP / Scanpix

Kaubamaja ajakirjas Hooaeg jagab nippe varbaküünte värvimiseks 15-aastase kogemusega kosmeetik Siret Negols, kes iga päev toimetab 50ndate-hõngulises salongis «Kiired käärid». 

Praegune moeraamat jutustab vaid värvidest – punane, sinine, lilla, oranž, fuksia, kollane, roheline − justkui oleks vikerkaar plahvatanud. Järelikult pole mõtet ühtegi värvi peljata, vaid vastavalt tujule varieerida jõulisest metallikust õrnade pastelsete toonideni.

Julgemad ei piirdu sellel hooajal küüntel ühe tooni kasutamisega, vaid fantaasiarikaste mõtete tulemusel valmivad varvastele nii ulmeliselt futuristlikud maalingud, retrolikud geomeetrilised kujundid kui ka naiselikud lillekesed. Ja kes ütles, et mõlemad jalad peavad ühtemoodi olema? Kumbki jalg (ja miks mitte iga varvas) võib omaette elu elada.

Värvimisel oleks soovitatav kasutada varvaste vahele käivat spetsiaalset instrumenti, mis võimaldab lakkimisel saada parema tulemuse, sest varbad ei hakka siis teineteist häirima. Siret soovitab enne värvimist käia küüned kindlasti üle küünelakieemaldajaga, et puhastada need kreemist ja muudest ainetest. Seejärel tuleks küüntele kanda aluslakk. Tasub teada, et aluslakk ei lase küüntel kollaseks tuhmuda ja pakub vajalikku kaitset.

Need, kes on täppidesse armunud, siis milleks piirduda riiete ja sukkadega − maalige mummud ka varvastele! Selleks laki küüned sobiva alustooniga ja lase neil kuivada. Täppide tegemiseks võib näiteks kasutada hambatikku, mille pooleksmurdmisel saab ideaalse suurusega täpimasina. Kõige lõpuks kanna küüntele pealislakk – tundub kole palju lakkimist, aga tulemus on rabav ja püsiv, sest poolenisti maha kulunud lakk on suvel varbavaenlane number üks.

Geomeetriliste kujundite tegemisel vali välja värvid, mida kasutada tahad, ning alusta kõige heledamast. Maali kogu küüs selle tooniga üle, siis on pärast kergem tumedama tooniga triipe peale tõmmata. Saladuskatte all võib paljastada, et küüntele triipude tegemiseks võib kasutada ka huulepintslit. Neile, kellel väike vigur hinges elab, soovitan maalida suur varvas teiste varvastega võrreldes peegelpilti – tulemus taas omapärane. Kes aga veelgi vimkasid juurde ihkab, võib mõnele varbaküünele joonistada ka pisikese lillekese või muu kujundi, mida võib-olla igaüks kohe tähele ei panegi.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles