Peotäis mandleid on tervislik vahepala

Linda Pärn
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mandlid.
Mandlid. Foto: SCANPIX

Armastad pähkleid, aga kardad, et need on liiga kaloririkkad ja teevad paksuks? Ära muretse, peotäis mandleid on suurepäraseks vahepalaks.

Väldi soolatud või muul moel maitsestatud mandleid, sest naturaalsel kujul on need parimad, kirjutab Zest. Kasuta võimalust, kui sul õnnestub reisil noppida värskeid piimjaid mandleid otse puu otsast – värskete mandlite maitse on sootuks teine, kui pakist võetuna.

Peotäis mandleid, ehk täpsemalt 23 mandlit sisaldab umbes 163 kilokalorit. Mis puutub aga rasvadesse, siis sisaldavad need maitsvad viljad rikkalikult monoküllastumata rasva, mida peetakse nii-öelda heaks rasvaks, sest mõõdukates kogustes aitab see kaalulangusele kaasa.

Mandlite söömine on hea ka südamele, sest need sisaldavad E-vitamiini ja foolhapet. Need ei lase rasvadel arterites ladestuda.

Teiste pähklitega võrreldes on mandlites kõige suuremas koguses kuus erinevat toitainet: kiudaineid, magneesiumi, valku, kaaliumi, vaske ja E-vitamiini. Viimati mainitu mõjub väga hästi ka jumele, sest hoiab nahka niisutatuna ja paneb põsed õhetama.

Diabeetikutel on soovitatav süüa mandleid pärast sööki, sest need alandavad veresuhkru ja insuliini taset.

 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles