Mida täna peolauale panna?

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Caro / Scanpix
Õhtusel vastuvõtul kostitab president kutsutuid peente suupistetega, kuid mida võiks koduperenaine kallitele külalistele pakkuda – traditsioonilist Vabariigi aastapäeva rooga meil ju pole.

Tallinna vanalinnas asuva restorani Dominic peakokk Rudolf Visnapuu, kes on oma roogadega kostitanud ka 2006. aastal Eestit väisanud kuningannat Elizabeth II, soovitab eestlastel jääda kodumaiseks ning jätta peente suupistete järeleaimamine mõneks teiseks korraks.

«Paljud mõtlevad, et mis see suupistete tegemine on, aga kui sa tahad tõesti häid teha, siis ei ole see lihtne ega odav, selle kallal on jube palju tööd. Seda väikest kaunistust, mingit lehekest sinna peale panna, on tõeline käsitöö,» ütles Visnapuu.

Kuid kel ikka soov suupistetega kätt proovida, võiks Visnapuu soovitusel alustada korvikestest. Näiteks hea magusa ampsu saab, kui korvike täita astelpajumoosiga segatud kohupiimaga või maasikamoosiga rullbiskviidist. Viimast sõi meeleldi hotellis Kolm Õde kellaviieteel ka kuninganna.

«Ma tegin rullbiskviiti maasikamoosiga ja muid peeneid suupisteid, aga ta sõi just seda rullbiskviiti hea meelega,» rääkis kokk.

Prae puhul võiks Visnapuu arvates täna märksõnaks olla kartul – kartul, heeringas ja hapukoor, kartulivorm hakklihaga, pikkpoiss. «Keeda kartulit, aga kindlasti koori ise. Vaakumpakendis kartul on ikka mingi asjaga töödeldud ja maitse on hoopis teistsugune,» andis Visnapuu nõu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles