Kalapediküür võib olla ohtlik

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalapediküür
Kalapediküür Foto: SCANPIX

Turistid lasevad sageli kas lennujaamas või spaas kaladel oma jalgu näksida, et vabaneda surnud nahast. Kalapediküür on eriti populaarne Tais ja Hiinas, kuid ekspertide sõnul tasub sellest protseduurist hoiduda.

Kummaline ilurituaal on Ameerika Ühendriikides tõstatanud mitmeid küsimusi alates eetilistest kaalutlustest seoses kalade kohtlemisega ja lõpetades inimeste terviseprobleemidega, vahendab geniusbeauty.com.

Ühendriikides on kalapediküür keelatud nüüdseks juba neljateistkümnes osariigis. Nimelt on infektsioonirisk liiga kõrge. Suuremas ohus on need, kel on jalgadel lahtiseid haavu (lõhesid, mis on iseloomulikud diabeetikutele ja nõrga immuunsüsteemiga inimestele).

Jalgu näksivad kalad kannavad teatud tüüpi baktereid, mis on inimestele ohtlikud. Nende hulgas on näiteks seedetrakti baktereid ja streptokokk.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles