Neli nõuannet, kuidas laps tervislikult sööma õpetada

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Mida teha, kui laps ei söö perele valmistatud toitu? Kas peaksid talle spetsiaalselt uue toidu valmistama või mõnel muul moel ta sööma meelitama? Familie.de jagab neli lihtsat nõuannet, kuidas laps tervislikult toituma õpetada.

Nõuanded:

1. Naudi hooajatooteid

Paku lapsele iga päev võimalikult erinevaid puu-ja köögivilju. Vihje: kui sa puu-või köögivilju ise kasvatada ei saa, osta neid teadlikult hooaegu silmas pidades turult või kaubanduskeskusest.

Lõika puu-või köögiviljad lapsele parajateks tükkideks ning paku talle neid toidukordade vahepeal kommi asemel.

2. Kuidas sulle Rapuntsli spagetid maitsevad?

Lapsed armastavad muinasjutte – seosta toit mõne vahva muinasjutuga. Pane mõnele toidu koostisosale näiteks lapse lemmiktegelaskuju nimi, nii köidad lapse tähelepanu ja peagi märkad, et laps sööb isukalt talle etteantud toitu.

3. Käi lapsega turul

Kohalik turg on ideaalne koht tutvustada lapsele erinevaid toiduaineid ning puu-ja köögivilju - kusagil mujal pole nii palju värskeid tooteid. Selle parim osa: lõhnad tekitavad lapses isu neid proovida (maasikad, vaarikad, kirsstomatid jne).

4. Isetehtud toit on parim isutekitaja

Kaasa oma last nii tihti kui võimalik toidu valmistamisse ning küsi temalt aegajalt nõu – näiteks, mida salatisse veel lisada. Kiida teda abi eest – laps sööb hea meelega enda valmistatud toitu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles