Maarja Jakobson: mees ja naine ei ole kunagi ühesugused

Linda Pärn
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Näitlejanna Maarja Jakobson Leigol
Näitlejanna Maarja Jakobson Leigol Foto: Aldo Luud / Õhtuleht

Näitlejanna Maarja Jakobson (34) rääkis ajakirjale Naised antud intervjuus, et sooline võrdõiguslikkus on Eestis saanud teenimatult sõimusõnaks, mille all inimesed mõtlevad väga erinevaid asju.

Maarja selgitas, et tema meelest on see loomulik, et me muutunud ajas mõtleme ringi ka mehe ja naise rolli ühiskonnas ning nende omavahelist suhtlemist. «Igasugune muutus ajab aga segadusse ja võib-olla isegi vihaseks. Aga ka see on täiesti loomulik,» tõdes ta.

Soolise võrdõiguslikkuse peamise eesmärgina näeb Maarja inimeste võrdset kohtlemist, kuid mitte seda, et inimesed peaksid olema ühesugused. «Mees ja naine ei ole kunagi ühesugused, aga oleks õiglane, kui ühiskond hindab naise ja mehe tööd võrdselt.»

Ta tõi välja, et mehelikud omadused on näiteks julgus, pealehakkamine, jõulisus, eesmärgipärasus ning naiselikud on pehmus, õrnus, suhtlemine. «Ilmselt on need midagi nii ürgselt olemuslikku, et neid omadusi ei saa kuidagi inimeseks olemisest lahutada. Mehel on vaja ikka mammut metsast kätte saada, see nõuab teatavaid omadusi. Laste saamine, nende eest hoolitsemine aga äratab õrnuse ja pehmuse.»
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles