Contra: välismaa mees on moodu värk!

Linda Pärn
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahvalaulik Contra ehk Margus Konnula.
Rahvalaulik Contra ehk Margus Konnula. Foto: Elmo Riig / Sakala

Rahvaloenduse andmetel on Eestis alla 40-aastaste naiste arv vähenenud suisa 14, 2 protsenti. Ajakiri Naised küsis Contralt, et kuhu need naised kadunud on. Contra arvates võib oma mõju olla Grete Marquesi raamatul «Eesti naise õnn».

«See on mulle uudiseks, et noored sünnitusealised naised Eestist massiliselt lahkuvad,» üllatus ta. «Ma põleks seda uskunudki.»

Tuntud luuletaja avaldas arvamust, et üheks mõjuriks võis olla ka Grete Marquesi teos «Eesti naise õnn», kus tema meelest keerati vint üle selle suhtes, et eesti mees on eriline jobu ja kõik väljamaa mehed on head. «Välismaa mees on ju moodu värk ja suudab üllatada oma galantsuses, aga see väline kiht võib ka petlik olla.»

Contra arvas, et kui naised tunnevad end allasurutuna, siis on see meeste reaktsioon naiste võimu vastu. «Ma ei saa öelda, et ma pole oma naiselt jõudu saanud, aga ikka ise peab ka mees olema. Kui sul käsi küljes pole, võid küll kaevulättel seista, aga vett sa ikka kätte ei saa!»
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles