Kas oled alfaemane?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Oled ilmselt kursis sõnaga «alfaisane», mida kasutatakse siis, kui räägitakse mõjukast, pädevast ja liidri omadustega mehest, kes selgesti erineb oma liigikaaslastest. Aga kas oled teadlik, et samasuguste omadustega naist nimetatakse alfaemaseks? Kes siis täpsemini on alfaemane?

Alfaemased on intelligentsed, näitavad üles initsiatiivi ja jätavad endast mõjuvõimsa – või agressiivse – mulje, oleneb, kellelt küsida. Alfaemased peaksid olema ühiskonnas tervitatav nähtus, kuid üldiselt suhtutakse neisse kui suurte nõudmistega naistesse, kirjutab Madame Noire.

Järgnevalt on välja toodud alfaemaste iseloomujooned.

1. Sulle pole lihtne muljet avaldada

Mees toob sulle esimesel kohtingul lilled ja kommikarbi ning arvab, et ta on kõige romantilisem mees maailmas. Sina aga tunned, et ta pole eriti originaalne. Enamus alfaemaseid on harjunud sellega, et mehed neile tähelepanu pööravad, seega peab austaja natuke rohkem vaeva nägema kui keskmine mees. Sest eelkõige loodab alfaemane ligi tõmmata mehi, kes temaga sarnanevad – enesekindlad, loomingulised ja kindlasti mitte tavalised.

2. Kohtud korraga mitme mehega

Enamus alfaemaseid ei näe vajadust kellelegi pühenduda. Mehed langevad tema jalge ette, seega tunneb naine, et ei pea nende vahel valima, kui võib kõigi seltskonda nautida. Alfaemastele meeldib nende vabadus, seega ühele mehele kuuletumine talle ei sobi... kui see mees pole just alfaisane, kes on piisavalt sarmikas, et naist pikemat aega rahuldada. Kui alfaemane otsustab lõpuks ühe mehe kasuks, võib see mees pidada end lotovõitjaks.

3. Sina maksad kõige eest

Alfaemane ei taha tunda, et võlgneb mehele midagi. Seega eelistab ta kohtingul maksta enda eest, mõnikord ka mõlemi eest, et saaks kontrolli oma käes hoida. Mehed ei oota temalt midagi, kui ei pea õhtusöögi või kino eest maksma. Alfaemased tasakaalustavad võimuvõitlust sel viisil, et lubavad mehel olla mees ja mõnikord naisele kena õhtu linnas korraldada. Kui alfaemane läheb välja alfaisasega, ei luba mees naisel nii kui nii ise maksta, seega on naine leidnud võrdse vastase.

4. Sind on raske kätte saada

Alfaemased on tavaliselt hõivatud, sest nad on edukad, eesmärgi poole püüdlevad ja ambitsioonikad. Nad on alati liikumises, nagu enamus ülipüüdlikke inimesi, seega peab mees end kohandama naise graafikuga, kui tahab temaga aega veeta. Edukus on küll imetlusväärne, aga kogu aeg kättesaamatu olemine võib mehele saata signaali, et sa pole huvitatud ja ta otsib peagi mujalt seltsi. Üksi mees (ega naine) ei taha olla «viimase minuti kõne» inimene, kes tunneb, et hoiad teda telefoni ääres juhuks, kui vajad kaaslast.

5. Oled väga enesekindel

See pole halb asi, kui su enesekindlus ei jäta just ülbet muljet. Tõeline alfaemane teab, kuidas näida enesekindel ilma, et jääks üleolev mulje ja tal pole vaja pidevalt tõestada oma intelligentsust vaidluste võitmisega. Kuid leidub alfaemaseid, kes on endast nii heal arvamusel, et võivad mõjuda hirmutavalt, mis ei ole tingimata naise enda süü. Naise iseseisvus võib mehele jätta mulje, et naisel pole teda oma ellu vaja ja ilmselt nii see ka on, aga see pole sõnum, mida mehele saata. Tõeline alfaemane annab mehele märku, et tahab teda, aga ei vaja teda, ning suudab end väljendada viisakalt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles