Füüsiline passiivsus on sama kahjulik kui suitsetamine

Kerti Kulper
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Tänapäeval on pidevalt juttu tervislikest eluviisidest, kuid uuest uuringust selgus, et täiskasvanud eelistavad siiski vähemaktiivset eluviisi.

Hiljuti läbi viidud uuring näitas, et umbes üks kolmandik täiskasvanutest kogu maailmas ei ole piisavalt aktiivsed ja see põhjustab sama palju surmasid kui suitsetamine, vahendab FoxNews.

Täiskasvanute ebasportliku eluviisi tulemuseks on 5,3 miljonit surma aastas, üks kümnest surmast on põhjustatud südamehaiguste, diabeedi või käärsoolevähi poolt.

Uuringu kohaselt on inimeste vähene liikumine muutunud nii suureks probleemiks, et seda tuleks lausa pandeemiaks nimetada.

Kriisiga võitlemiseks pakuvad uuringu läbiviijad, et rahvast tuleks rohkem hoiatada riskidest, mis kaasnevad vähese liikumisega, selle asemel, et pidevalt korrutada, kui kasulikud on tervislikud eluviisid.

Tulemused näitasid, et kõrgema sissetulekuga riikides olid inimesed aktiivsemad. Suurbritannia täiskasvanud näitasid kõige halvemaid tulemusi – kaks kolmandikku ei teinud piisavalt trenni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles