Merca: naistel on alati raskem minu austust ja lugupidamist välja teenida

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Merle Jääger etenduses "Avameelselt abielust".
Merle Jääger etenduses "Avameelselt abielust". Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Merle Jääger ehk Merca rääkis ajakirjale Naised, et kuna ta endale naiseks olemise pärast allhindlusi ei tee, siis nõuab ta ka teistelt naisterahvastelt rohkemat kui meestelt.

Lapsena ei meeldinud Mercale tüdruk olla, sest tema meelest oli poistel palju huvitavam elu. «Tervet mu lapsepõlve läbis mantrana lause «Merle, tüdrukud ju niimoodi ei käitu!». Kui seda niimoodi päevast päeva tambiti, et «Merle, tüdrukud ei roni puu otsa», kuigi puu otsas oli äge ja huvitav, siis süstitigi mu sisse teadmine, et naine olla on mõttetu,» nentis ta.

Naissoo mõttetuse tunne kestis tal kolmekümnendate eluaastateni, kuid hakkas siis vaikselt kaduma. «Tänu sellele, et mul on elus olnud toredaid mehi, kes võtsid mu puu otsa kaasa ja käitusid kui võrdse partneriga.»

Täiskasvanud inimeste puhul peab ta meeste ja naiste suurimaks erinevuseks seda, et naistel ei tohi olla isikupära, mistõttu on ka tema kui silmapaistva naise elu olnud äärmiselt raske. «Oleks ma selline blond ripsmeid volksutav ilma südametunnistuseta tüüp, oleks mul palju kergem,» arvas ta. «Mõistus ei ole naise puhul üldse obligatoorne, tekitab liiga palju probleeme.»

Mitmekülgselt loominguline inimene selgitas veel, et naistel on tema lugupidamist meestest palju raskem välja teenida, sest kuna ta endale naiseks olemise pärast allahindlusi ei tee, siis ei tee ta seda ka teistele.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles