Küprose pannkoogid vaniljejäätisega

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Küprose pannkoogid vaniljejäätisega
Küprose pannkoogid vaniljejäätisega Foto: Sony Entertainment Televison

Telešõu «Minu köök on parim» kolmanda hooaja avaosas valmistavad võistlejad magustoiduks Küprose pannkooke, millele annab eriti hea meki käsitsi valmistatud vaniljejäätis. Kui jäätise valmistamiseks aega napib, võib kasutada ka poest ostetud jäätist.

Ettevalmistusaeg: 2 tundi (koos jäätise valmistamisega)
Küpsetusaeg: 20 minutit
Kogus: 4 inimesele, 8 pannkooki

Koostisained:
130 g pruuni suhkrut
2 tl jahvatatud kaneeli
¼ tl jahvatatud muskaatpähklit
50 g peeneks hakitud kreeka pähkleid
140 ml oliiviõli
150g nisujahu
250 g isekerkivat jahu*
300 ml sooja vett
Kaunistamiseks kreeka pähkli viile

* Isekerkiva jahu saamiseks lisage 250 g nisujahule 1 suure kuhjaga teelusikatäis küpsetuspulbrit ja 1 väikse kuhjaga teelusikatäis peent soola. Segage jahusegu hästi läbi, soovitatavalt sõeludes.

Valmistamine

Sega väikses kausis pruun suhkur, kaneel ja muskaatpähkel. Pane 2 tl segu kõrvale, seejärel lisa suuremale segule juurde kreeka pähklid.

Taigna tegemiseks sõelu nisujahu ja isekerkiv jahu suurde kaussi. Lisa enamik veest ja õli ning sega. Kui segu jääb kuivaks, siis lisa veel vett ja õli. Tõsta tainas jahusele lauale ja sõtku 10 minutit kuni tainas on pehme ja sile. Kata toidukilega ja pane 1 tunniks külmkappi. Jaga tainas 8 ühesuuruseks palliks ja raputa kergelt jahuga üle.

Kui sul on olemas pastamasin, siis säti see kõige laiemale seadele, seejärel lase tainas masinast läbi. Vähenda vahet ühe täkke kaupa kuni jõuad kõige madalama seadeni, tainas on peenike ja umbes 60 cm pikk. Korda sama ülejäänud taigna tükkidega. Kui sul pastamasinat pole, siis rulli tainas käsitsi.

Pintselda kõik taignalehed kergelt oliiviõliga üle ja puista kõrvale pandud suhkruseguga üle. Voldi taigna üks ots 8 cm kauguselt üle taigna. Voldi järjest kuni lõpuni. Lõpptulemuseks on 8 sentimeetri laiune ümbriku-kujuline pannkook. Lõika ääred ühtlaseks.

Prae pannkooke keskmisel kuumusel 3-4 minutit kummaltki poolelt, kuni nad on kuldsed ja krõbedad. Puista pannkookidele suhkru ja kreeka pähkli segu. Serveeri vaniljejäätise ja kreeka pähkli viiludega.

Vaniljejäätis

125 ml piima
375 ml vahukoort
5 munakollast
150 g tuhksuhkrut
1 ½ vaniljeessentsi
375 g marineeritud kreeka pähkleid

Valmistamine

Jäätise tegemiseks vala piim ja vahukoor potti ning aja peaaegu keema. Vahusta munakollased, suhkur ja vaniljeessents. Lisa pidevalt segades kuuma piima segu munakollase segule ja vahusta kergelt. Kalla segu puhtasse potti, kuumuta keskmisel tulel puulusikaga segades kuni segu on paksenenud. Jälgi, et segu keema ei läheks. Sega juurde kreeka pähklid. Aseta kauss jääveega täidetud kraanikaussi. Jahuta segu aeg-ajalt segades 15 minutit. Kata toidukilega ja aseta 45 minutiks külmikusse. Klopi segu jäätisemasinas kuni külmumiseni. Tõsta segu õhukindlasse anumasse ja külmuta vähemalt 8 tundi või üleöö, kuni segu on kõva.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles