Mis maksab pealinnas kohvitamine?

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaade Tallinnale Lounge24 rõdult.
Vaade Tallinnale Lounge24 rõdult. Foto: Siiri Erala
Tarbija24.ee uuris, kas majanduskriis on kaasa toonud ka muutusi pealinna kohvikute hinnakirjades. Kokku sai käidud enam kui 20s kesklinna kohvikus ja selgus, et alanud aastal pole enamik kohvi hinda tõstnud ega langetanud.

Kõige odavamalt ehk 15 krooniga saab tassi kohvi Energia ja Pai kohvikus, paarikümne krooniga saab kohvitada Viru Magic Cafes, Kuku ja Maiasmoka kohvikus ning vanalinnas C´est La Vie kõrval asuvas firma AR kohvikus. C´est La Vie`s on kohv naabermajaga võrreldes viis krooni kallim.

Kõige rohkem küsivad kohvitajate käest Double Coffee ja Waynes Coffee, kus väike tass maksab 30 ning suur kruus isegi 38 ja 35 krooni. Samas oli Double Coffee ainuke Tarbija24.ee teele jäänud koht, mis oli sel aastal jookide hindu muutnud – jaanuaris odavnesid joogid kuni kümme krooni.

30-kroonist kohvitassi pakub külastajatele ka hotelli Radisson SAS 24. korrusel asuv Lounge24. See pole küll kohvik, kuid teenindaja sõnul käib seal lihtsalt kohvitamas üsna palju inimesi. Põhjuseks on ilmselt kena vaade linnale ja selle tõttu võiks baarmeni arvates kohvi eest isegi rohkem, näiteks 60 krooni küsida. Jookide hindu Lounge24 siiski muuta ei plaani, küll aga muutub peagi toitude valik ja hinnakiri.

Need, kes eelistavad kohvi papptopsis ja vabas õhus nautida, saavad kofeiinilonksu kätte 17-18 krooniga, sellise hinnaga müüvad kohvi Vabaduse väljakul asuv Söögiplats, Coffee In Viru Keskuses, McDonalds vanalinnas ning Novelli kohvipood Narva maanteel.

Proovida tasuks ka Viru Keskuses erinevate kohviubade ja teepuruga kaupleva Tea&Coffe Centre pakutavat päevakohvi, tegemist on aroomikohviga ja tops maksab 15 krooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles