Lugeja mure: eemal olles on mees romantiline, kuid koos olles ükskõikne

Linda Pärn
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Naine24 «Küsi nõu» rubriigis kurdab lugeja perekeskuse Sina ja Mina nõustajatele, et kui ta on mehega koos, siis ei tee elukaaslane tast välja, kuid välismaal tööl olles on olukord teine.

«Mul selline asi, et elukaaslane ei tee minust üldse välja, vaid sõimab,» kurdab lugeja. «Isegi kalli ega musi ei saa, ainult õhtul harva saab väikese suudluse. Neti teel sebib teisi naisi ja kui tema on välismaal tööl, siis suhtleme ka neti teel - siis ütleb hästi palju ilusaid sõnu, aga kui kokku saame, siis olen talle ükskõik. Mees on ka armukade. Mida teha, et mu elukaaslane minust rohkem hooliks ja näitaks hellust rohkem välja?»

Pereterapeut Marge Vainre vastus:

Nagu kirjast selgub, olete oma elukaaslasega vahetevahel koos ja siis mõnda aega jälle kaugsuhtes. Olete märganud, et noormees leiab eemal olles ilusaid sõnu ja väljendab hellust, kuid kokku saades te seda ei koge ning ta näib seetõttu hoolimatu.

Võib ju mõelda ka nii, et tunded ja hoolimine ning selle väljanäitamine ei ole üks ja sama - näiteks tal on teie suhtes küll soojad tunded, kuid neist on keeruline otse rääkida. Mehe suhtumine ei muutu ju nii kiiresti nagu tema edasi-tagasi käimised. Pigem võiks mõelda, et tal on lembesõnu kergem väljendada neti vahendusel, samuti on kaugel olles igatsus tuntavam.

Teie loomulik soov on, et saaksite just silmast-silma rääkida olulistest asjadest, tunda lähedust, tunnete ehedust. Täiesti arusaadav, et hakkate kahtlema mehe siiruses ja usaldusväärsuses, kui ta käitub ja näib suhtuvat teisse väga erinevalt niipea, kui koju saabub.

Kindlasti lisab ebakindlust seegi, kui näete tema huvi teiste naistega suhtlemise vastu. Kuid ka teistega võib olla nagu teiega – see tähendab, et ta väljendab neti teel sõnu, mida ta otsekontaktis ei teeks. Võimalik, et see ongi omamoodi virtuaalne ja ebarealistlik kujutlusmaailm, milles ta ka teistega suhtleb. See näib olevat asendus sellele, kui ehedat otsekontaktis ei ole piisavalt lähedust ja kindlustunnet.

Küsite mida teha? Kindlasti oleks vaja rääkida sellest, mida olete märganud ja mida tunnete. Näiteks nii, et teile meeldib see, kuidas ta end neti vahendusel väljendab ja teile end avab ja kui tähtis see teile on, kui ta näitab seeläbi oma tundeid teie vastu. Öelge, et tunnete puudust sellest ja sooviksite seda koos olles rohkem kogeda. See kõik võiks olla ilma etteheiteta ja süüdistuseta, et ta ei kogeks end rünnatuna. Ikka nii, et tal oleks hea koju tulla ja väljendada seda, mida eemal olles tundis.

Kui te aga siiski kohtate jätkuvalt enda tõrjumist, kui te ei saa vaatamata korduvatele proovimistele temaga üldse oma suhetest ja tunnetest rääkida, kui ta ütleb halvasti ja koguni sõimab, siis tekib paratamatult küsimus - miks te peaksite seda taluma ja milline suhe teil õigupoolest on?

Teil on soov kogeda hoolimist ja enda suhtes tähelepanu, jagada hellust. On täiesti loomulik tahta vastastikku teineteisega arvestamist, oodata lugupidavat kohtlemist, saada ärakuulatud ja mõistetud.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles