Levinud vead hoidiste valmistamisel

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Aldo Luud / Õhtuleht

Esimene sügiskuu on käes ja paljudel juba suvi purkidesse püütud. Miks aga mõni hoidis välja ei taha tulla?

Ajakiri Naised toob välja peamised vead, mida hoidiste valmistamisel tehakse.

Köögiviljad on pehmed - äädika- või soolalahus ei olnud piisavalt kange.

Köögiviljad on sissevajunud - tooraine oli üleküpsenud või enne hoidistamist liiga kaua seisnud.

Värvus on muutunud tumedaks - põhjuseks võib olla jodeeritud sool, liiga palju vürtse, valed nõud.

Värvus on muutunud heledaks - hoidist on säilitatud heledas valguses.

Köögiviljad on libedad - äädika- või soolalahus ei olnud piisavalt kange.

Moos on vedel - pektiini oli marjades liiga vähe.

Moos on kristalliseerunud - liiga palju suhkrut, hoiuruum on liiga külm.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles