Sügise hitt: dramaatiliselt punased huuled

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Huuled kütavad kirgi – algaval sügisel püüavad pilke sügavates toonides väljamaalitud suud. Ürgnaiselik punane tutvustab praegu oma küpsemaid ja dramaatilisemaid külgi ning nagu kinnitab meigikunstnik Reet Härmat: tume huulepulk sobib enamikule naistele!

Kameeleoni kombel võib ta olla veinikarva lilla, tumeda šokolaadi pruunikas, kirsipunane maius või vallatu porgand.

Julged toonid huultel võivad esialgu veidi hingevärinat tekitada, kuid kui õiged värvimistehnikad selged ja sobilik toon leitud, tasub tilluke risk end kuhjaga ära. Tume huul tõstab enesekindluse taevasse ja see ülimalt moodne tulemus lööb laineid terves maailmas. Ka jumestusguru Reet Härmat on uuest dramaatilisest punasest vaimustuses. Ta julgustab kõiki endale uueks hooajaks veidi tumedamat huulepulka leidma ning õpetab, kuidas seda õigesti kasutada.

Kuidas valida õige toon?

Õige huulevärvi leidmisel võib lähtuda lihtsast seaduspärasusest: külma-tooni-naised võiksid eelistada ka külmemaid, sinaka alatooniga huulepulki ja vastupidi. Reeda salajane retsept õige huulepulga leidmisel on lihtsalt nii geniaalne ja lihtne, et sellega saab hakkama küll igaüks.

Nimelt tuleks väljavalitud huulepulk tõsta endale silmade juurde (või siis ka prooviks huuled ära värvida) ning vaadata, kas silmad löövad särama − õige toon muudab isegi meikimata silmad kauniks ja pilkupüüdvaks! Kes aga ei suuda silmataktikat kasutada, võiks lähtuda nahatoonist: roosaka alatooniga kaunitarid eelistagu heledalt ja tumedalt kirsilt laenatud punast, oliivikarva nahk ootab aga šokolaadi või kaneelipruuni tooni. Jumekam nahk lausa januneb just nende dramaatiliste punaste järele, mida uus hooaeg pakub.

Tumedamaid toone tasub kindlasti proovida, tulemus on kindlasti põnev ja võib iseennastki positiivselt üllatada. Lisaks teab Reet rääkida, et just matim toon oleks sügisel õige valik. Loomulikult võib huultele lisada ka läiget, kuid alatoon võiks olla matt. Kui kõik teooriad näivad liialt keerukad, siis Ilumaailma eksperdid aitavad kindlasti igaühel leida moodsa ja sobiva tooni, mis kandjat tõepoolest kaunistab.

Kuidas moodsat huulemeiki teha?

Seksikas tume suu eeldab korralikku tehnikat, et tulemus oleks korrektne, püsiv ja huvitav. Midagi kaelamurdvalt keerukat siin aga ei ole – paar katsetust koduse peegli ees ja trikid on selged! Ehkki enamik huulepulki on väga püsivad, soovitab meigikunstnik Reet kanda alati huultele ka aluskreemi, mis värvi korralikult lukku lööb. Kõik huuled, mis tahavad välja näha kui murelid, põldmarjad, ploomid või sõõmuke punast veini, peavad olema korralikult välja joonistatud. Selleks kasutab Reet alati nii huulepliiatsit kui ka huulepintslit – tulemus saab täpsem, huulekuju on lihtne soovi korral täiuslikumaks muuta ja ka värvi ei satu huultele ülemäära palju. Huuli aitab esile tõsta veidi valgustpeegeldavat pliiatsit Amori kaarel ja suunurkades. Make a statement-huuled võib isegi ümbritseda tumepruuni pliiatsiga ning alles siis värv korralikult pliiatsijoonega hajutades peale kanda.

Kui soovid eriti efektset ruumilist suud, kanna huulte keskossa heledamat huulepulka. Miks mitte kanda sinna ka natuke huuleläiget, et tõsta lopsakust! Hulljulgemad disainerid moemaailmas on katsetanud ka vastupidist efekti: teha huuled just keskelt tumedamaks ja hajutada äärtesse pisut pehmemalt heledamat – jääb mulje, nagu oleks äsja punast veini joonud ning sügisel on see ju täitsa õige teema!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles