Uued värvid moeareenil

Kristina Herodes
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sügismood 2012
Sügismood 2012 Foto: Jelena Rudi

Sügismood pole iial enne olnud nii värviline! Mis veelgi põnevam – paljud neist toonidest on moemaastikel täiesti uued külalised, säravad, intrigeerivad, põnevate lugudega ja kindlasti väärt lähemat tuttavaks saamist.

SINIROHELINE VALGUS

Moeareenil pole sellist roheliste toonide pealekasvu varem nähtud. Palju on külmi, sinakaid varjundeid, mis meenutavad pigem smaragdlinna võluri maagilist lossi kui vanaema salatipeenart. Spekter läheb sujuvalt üle sügise siniroheliseks, mis suvisest märksa rahulikum, tumedam ja murtum. Järskude kontrastideta jõuame Yves Kleini kirka siniseni ja sinilillani, milles on nii taevasi avarusi lähendavaid kergeid toone kui ka elektriseerivat kirkust.

Siniste-roheliste inspireerivas meres saab kõige kaunimaid harmooniaid luua toone omavahel kombineerides ja teravate kontrastide sissetoomist vältides. Kuid mõistagi saab värve kasutada ka aktsendina, et elustada musta, pruuni, halli või öösinist.

Tänapäeva inimeste mõtteviisis on toimumas tohutud maanihked, mis leiavad oma väljundi moepaletil. Inimesed ei taha enam tarbida ja võidu joosta, vaid tunda ja mõista! Keegi ei usu varsti enam edu, raha ja kuulsuse illusioone, vaid otsivad avarusi ja arenguid omaenese hinges.

Sinised ja rohelised toonid ütlevad:ma tean. Sel hea energiaga spektril on palju tõlgendusi, millest tähtsaimad on vaimsed. Siin on sisemine rahu, hingeline avarus, lahkus, lootus, headus ja teadlikkus oma kohast maailmas.

VIINAMARJALILLA

Lillade gamma ulatub justkui teispoolsusest pärit, mitte millegagi sarnanevatest toonidest kuni maiste murtud lillade ja veinivarjunditeni. Lilla on ühtaegu eeterlik ja energiarikas, umbes nagu rikkalik õhtueine mereandidest ei tee iial olemist raskeks, kuid annab tegudele tiivad. Seda tooni võib südamerahus kanda pealaest jalatallani, ilma et oleks ohtu pealetükkivalt mõjuda. Või panna kokku monokroomse gamma erinevatest lillakatest-punakatest varjunditest.

Selle sügise intrigeerivates kontrastides on lillal samuti oma tähtis sõna öelda, põnevaid tervikuid luuakse merevaigutooni, oranži, punase, rohelise ja pruuniga. Lilla on eemaloleva unistuse värv, pigem soov kui reaalsus ja sellisena toob ta alati tervikusse mõtlemisruumi – just seda õhku ja avatust, mida valmis lahendustest väsinud inimesed nii väga igatsevad.

Lillade ja veinivarjundite spekter ütleb:ma ahvatlen ja naudin. Neis värvides on luksuse ja elumõnude hõngu. Kui soovid seltskonnas unustamatu mulje jätta, on raske paremat valikut teha.

MEREVAIGUKOLLANE

Kui keerata suvelõpu päikesekiired sügisesest tumedamaks, saame täpselt selle intrigeeriva värvitooni. Merevaigukollane on päris kindlasti sügise kõige pilkupüüdvam värv ja moemaastike suurim üllataja. Merevaik ja tema sõber kuldooker on täiesti harjumatu karakteri ja värvienergiaga, kuid proovimine tasub end ära − see energia on soe ja lisab sära.

Murtud kollane värvilaik sobib üllatavalt paljude toonidega – kui lubad sel soleerida, saad oma kirgast kingapaari, jakki või vööd pea kõige kõrval kanda. Tugev kontrast mustaga töötab alati, halliga lood moekalt intrigeeriva harmoonia ning pruuni või bordooga sügiseselt sumeda terviku.

Merevaigukollane toon ütleb:ma loon ja mõtlen. See toon kannab endas ka elurõõmu. Miks mitte olla päikesekiireks nii endale kui ka kaaslastele?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles