Galerii: põhjalik sügisene stiilispikker naistele

Kristina Herodes
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Sügis keerab tooni võrra tumedamaks päikesekiired ja sama toimub moevärvide paletil – sinna, kus suvitas türkiis, astub raskem rohekassinine ja korallide koha hõivab külluslik veinipunane. Kuid värvid ei kao sel aastal kuhugi! See on tõesti tõsi, mustjashalli hooaja asemel tervitab meid värvikas, jõulise karakteriga ja kirglik sügis.

VÄÄRIKAS VEINIGAMMA

Veinikarva punased ja lillad on moemaailma kuninglikemad toonid. Sel sügisel on moesõprade käsutuses kogu spekter sügavlillakast nebbiolost noore rubiinja pinot noir’ini. Rikkalikud toonid sobivad paljudele ja rõhutavad hästi nii suvelõpu päevitust kui ka aristokraatlikku kahvatust. Veinigamma on lausa vastupandamatu kingadel ja aksessuaaridel, elustades nahapindu täpselt sama sarmikalt nagu erinevaid villakangaid, siidi ja sametit.

KIRGLIKUD JUVEELITOONID

Käes on värviline sügis! Kõik toonid on aga tumenenud, justkui küpseks saanud. Loe lähemalt meie värvigaleriist! Loomulikult leiab ka tumesinist, musta, halli ja hõrgutavat pruuni. Kui eelistad rahu, piisab ka väikesest värvidoosist näiteks smaragdrohelise kingapaari näol.

SAATUSLIK PUNANE

Naistest punases on loodud läbi aegade enim laule, kunsti- ja kirjandusteoseid ning see pole ka ime – punane muudab naiseliku sarmi lausa saatuslikuks! Punane on alati olemas, kui sellele juba panuse teed, on kindel, et sind märgatakse. Moepildis näeb karmiinpunane võrratu välja modernsetel kleitidel, kostüümidel, kingadel, detailidel ja otse loomulikult huultel.

KUMERAD SILUETID

Uued siluetid on moe põnevaim osa! Õlajoonele tasub naelutada kõik pilgud, ennenägematud ümarjooned muudavad harjunud arusaamu õlakutest-varrukatest tundmatuseni. Käiseõmblus võib olla allapoole nihutatud ja käis ise kaarjalt vormitud, kogu see mäng ovaalidega loob tulevikuhõngulise voolujoonelise minimalismi. Sama mõtteviisi jätkavad keebid-pontšod.

VEETLUSE TUMEDAM POOL

Kuri kaunitar kõnnib taas moepüünel – tume, iseteadlik ja terava siluetiga. Liida lehvivat ja liibuvat, kõrvuta läiget ja matti musta ning kui tahad veelgi enam oma jõudu tunnetada, vali kostüüm või kleit, millel nahksed detailid. Gamma mängib musta-halli pimeduses, sekka vaid üksik siiluke punast või metallihelki.

VIISAKAD FRIIGID

Moe isikupäraotsingud on välja jõudnud kummalise ilu maailma. Veidi kiiksuga elegants pole ammuilma enam friikidele, see on intrigeeriv ilu, mida võib rahuliku südamega ka ise proovida. Astu üle harjunud mõõtkavast, miksi rätsepatööga mustreid, nahka ja uue vormiga detaile. Kirsiks tordil on kindlasti peakate – mida uljam, seda uhkem!

AJALOOLISED LEEDID

Moe aardekirstust on välja kaevatud Edwardi aja õrnus ja absolutismi edevus ning segatud kokku tänapäeva lühemate lõigete ja lihtsama stiiliga. Võti on detailides – diadeem, sametpael, pandlakesed ja Louis’ kontsaga kingad võivad anda välimusele juba piisavalt vürtsi. Ajaloolised kraed, rikkalikud ehted, pitsid, peened volangid ja ornamendid toovad tempokasse tänapäeva lausa hädavajalikku romantikat.

MAAILMAMOE KOLLAAŽ

Üha rohkem inimesi veedab elu rännates, olgu reaalsuses või virtuaalsetel avarustel ja nii on moeski kõrges hinnas muljeid, printe ja eri paikade etnilisi mõjutusi kuhjav kollaažistiil. Kihiline tervik on põnev ja kirev ning lubab igaühel väljendada oma maailmavaadet ning hetkemeeleolu. Ka praktilisus on tähtis – kirjude kleitide-tuunikate peal on pehmed kudumid, soojad parkajoped ja karusnahast vestid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles