Ratatouille ehk Prantsuse köögiviljahautis

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantsuse köögiviljahautis
Prantsuse köögiviljahautis Foto: Tervise arengu instituut

Selle retsepti vahendajaks on toidublogija Silja Luide, kes tutvustab meile kampaania «Sööme ära» raames tervislikke retsepte.

Kaheksale:

  • 1 suur või 2 väikest baklažaani
  • 5 spl oliiviõli
  • 2 väikest (punast) sibulat
  • 4 küüslauguküünt
  • 2 väikest või üks suur paprika
  • 3 pisikest või 1 suur suvikõrvits
  • 4 küpset tomatit või 400 g purustatud tomateid
  • 2-4 tl Provence'i maitseainesegu või kuivatatud basiilikut, tüümiani, punet, rosmariini, fenkoliseemneid jmt
  • soola
  • suhkrut
  • värskelt jahvatatud musta pipart

Lõika baklažaanid ja suvikõrvits 1 cm viiludeks, viiluta sibulad, haki küüslauk, puhasta ja viiluta paprikad.

Pane baklažaaniviilud ahjuplaadile ja piserda või määri umbes 1 spl õliga kokku. Grilli kuldpruuniks (kulub 10-12 minutit). Keera viilud ümber, määri uuesti 1 spl õliga ja grilli kuldseks (umbes 5-8 minutit).

Prae sibulaid keskmisel kuumusel umbes 5 minutit, lisa küüslauk ja prae veel mõned minutid. Seejärel lisa pannile paprikad ja suvikõrvitsad ning küpseta 5-8 minutit kuni need hakkavad pehmeks muutuma.

Koori tomatid, lõika pooleks ja eemalda seemned. Haki tomatid tükkideks ja lisa pannile koos ürdisegu ja baklažaanitükkidega. Vähenda kuumust, pane pannile kaas peale ja lase umbes 20 minutit podiseda kuni aedviljad on läbi küpsenud. Maitsesta soola ja pipraga, soovi korral lisa ka natukene suhkrut.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles